Kouzelnice lymfodrenáž

O tom, jak zhubnout či posílit své zdraví a vitalitu už bylo napsáno mnoho. Spousta návodů, triků, receptů i doporučení. Ne vždy je však zdůrazněna důležitost správného fungování lymfatického systému – našeho ochránce před infekcí a pomocníka v boji s přebytečným tukem.

Co je to lymfatický systém?

Je to sdružení lymfatických cév a uzlin, jehož úkolem je shromažďovat lymfu z celého těla (z tkáňového moku) a poté ji vracet zpět do krevního oběhu. Lymfa je čirá tekutina sestávající z bílkovin, tuků a lymfocytů, která proudí lymfatickými cévami. Tekutina lymfa je filtrována v lymfatických uzlinách, které obsahují buňky schopné pohlcovat bakterie a jiné cizí částice nacházející se v organismu. Zduření lymfatických uzlin je varovný signál, který nás informuje o tom, že naše tělo pravděpodobně bojuje s infekcí.

Rozpohybujte svoji lymfu

Jiná tělní tekutina, krev, běží v cévách většinou bez problémů – má totiž pumpu = srdce. Jenže lymfatické „potrubí“ nic takového nemá. Lymfu rozpohybujeme stahem svalstva (pohybem) či vnějšími faktory jako jsou masáž nebo metoda k rozproudění lymfy – lymfodrenáž. Pokud svaly nepracují (dostatečně se nehýbeme) nebo máme problém s ledvinami (nedostatečný pitný režim) lymfa se nebezpečně městná v cévách a neodvádí toxiny. To může způsobit otoky, celulitidu i kožní problémy.

Lymfodrenáž

Lymforenáž je proces uvádění lymfy do pohybu, do chodu. Toho můžeme docílit správně provedenou masáží (u nás doporučujeme Rychlebskou proceduru), ale především speciálními hmaty – manuální lymfodrenáž, či přístrojem k tomu určeným – přístrojová lymfodrenáž. Když je lymfa řádně rozpohybována, do tenkého střeva odcházejí lymfatickými kapilárami kapénky tuku. A hurá – čistíme se, hubneme a cítíme se lépe!

Pokud ohledně lymfodrenáže máte jakékoliv dotazy, ozvěte se, anebo se na proceduru rovnou objednejte!

 

Wellness Rychleby v Javorníku hodnocení